Nostalgi

På en skala, hur svårt kan det vara att klippa sig själv? Gaah, sjukt svårt! Jag gjorde ett misslyckat försök till toppande framför Eva och Adam (som i övrigt måste vara den söstaste serien som producerats).

Ett samtal till någon av de lokala frisörerna får det bli istället. Någon måste ju vara villig att sätta saxen på rätt ställe och göra ett klipp. Själv är jag nog, innerst inne, för mesig.


Tidsfördriv

"Hanna - nu får du röja upp".

För ovanlighetens skull har det faktiskt skett under i hemmet. Efter mer än ett halvår utan varken gardinstång eller nattduksbord börjar mitt krypin likna ett bebott tonårsrum. Fräscht. Och för att vara aningen skrytsam - nattduksbordet borrade jag (i princip) upp på väggen med inget mindre än egen vilja, eller rättare sagt, våld. Våld löser allt. Sant.


Oh, yes!

Woho, nu är arbetet avklarat för dagen. Det har jag bestämmt. Pengar rullar in. Det går bra nu. 

Långfredag

Tänkte bara slänga ihop ett par rader:

- Jag ska kila ner i källaren, spendera dötid med stereon och slänga ihop någon väska till Estocolmo.
- Dagens uppdrag att fixa marsipankycklingar misslyckades. Det slutade med ett dussin badankor, alternativt pelikaner. Tyck som behagas. Själv finner jag de oerhört attraktiva.

398495-28

Egg and Milk

Eftersom att jag inte har något bättre för mig (om man bortser från avkopplingen och nostaligkickarna som Caroline af Ugglas ger mig) sitter jag och utforskar internets utbud av påskrecept. Vilken besvikelse. Varken ICA, Arla, Tasteline, Matklubben eller Recept.nu kan leva upp till mina behov av nytänkande och smaklökstjicklande rätter, tilltugg och desserter. Hur som haver, det får ta och bli tills nästa årtionde. Imorgon och hela helgen får jag helt enkelt ta och nöja mig med ägg, ägg, och återigen - ägg. 

(Visste ni förresten att under påskafton så äter vi svenskar sammanlagt 6 milioner ägg i timmen? Det är något att lägga på minnet). 

Våren tog semester, och jag haka på

Idag har jag varit på visit i Edinburgh. För ett tag så strövade jag längst med det fridfulla kaoset på Princes Street. Denna stad, likt den dyrbaraste ädelstenen på kronjuvelerna. Arkitektur. Kultur. Bravur. Påskliljebelagda kullar och mycket mer.

398495-25

Efterlysning: Fredag, 28:e mars, Skavsta - Prestwick, 31riksdaler. Någon?

Irritation

Psykisk ohälsa, det är just precis vad det är. Snö - vadå snö? I självaste mars månad? Blä. Påsk, påsk, påsk. Ge mig ett virrvarr av påskfjädrar, gullefjun' och blåkullakärringar. Tulpaner, harar och äggkok. Snö!? Allt utom välbefinnande. Psykisk ohälsa, det är just precis vad det är.

image24
(bara för att jag googlade påskägg. Punkt).

Spontanitet och skönhetssömn

Jag bugar  för gårdagens afton. Det var ett trevligt sätt att fira 18årsdag. Och jag tackar allra hjärteligaste för uppvaktningen från alla håll. Familj. Släkt. Vänner.

I själva verket så hade jag inte planerat mycket mer än en skön hemmasittarkväll framför Melodifesten, iklädd flanellpyjamas och tofflor. Men icke. Det spontana i Karin, Cillan och mig vaknade till liv. Kvällen tillbringades överallt och ingenstans. Fram och tillbaka. Upp och ner. Ut och in. Bak och fram. Efter - låt oss kalla det - fylletallrik (i brist på ord), långpromenader i high heals, fnitterhets och matlagning somnade jag alldeles för sent. Men som jag brukar responerar - det har inte varit en riktig utekväll om man kommer hem innan morgontidningen ligger i brevlådan. Och minst sagt - igår (idag) var en typiskt sådan afton! Eller ska jag ta mig friheten till att säga "En JallaJalla kväll"? Mums.

Nu ska jag sova.


Inbjudningar och kalas

En afton att se fram emot. Ikväll blir det nämligen storslaget på restaurang. Familj, släktingar och nära vänner. Och ingen kommer njuta mer än jag.

Oups - genom ett mail har jag gått och blivit hedersgäst. Monki firar födelsedag nästa vecka. Det är mysigt tycker jag. Det blir kalas och jag är tydligen bjuden. Sicken grej. I övrigt så börjar jag få högskoleångest. Blad för blad. Sida för sida. Utbildningskatalogen känns som fem kilo sten i knät. Varför ska det finnas så mycket att välja på? Varför? Nej fy - detta blir jag inte mycket klokare av.

1990

Sverige är befolkat av 8 527 036 invånare, en liter mjölk kostar 5,49 kronor och Mandela blir friad efter 27 år i fängelse. Tioöringen försvinner, Greta Garbo avlider och Sara och Johan toppar listorna över de mest populära namnen. TV4 premiärsänder, Pretty Woman fångar allas hjärtan och Hanna Ebba Charlotta Wessman föds, den 12 mars, 19.36. Och här står jag nu? 18 satans år. Vart ska detta sluta?


Min dag

För er som inte observerat - den svenska flaggan vajar med vinden på Östgötatrafikens bussar. Idag är det nämligen min dag.

image22

Streets of Norrköping

Dagstripp till grannstaden. En mycket trevlig vistelse kring alléer och spårvagnar. Införskaffade diverse småpryar och ett oerhört lugn. Linköpings gator, twister och hunger har den senaste veckan skapat tumult i hjärnhalvorna. Och nu sitter jag här och allt tycks börja om från början. Jag fattar allt och ingenting. Och istället för att ens göra ett försök framför "andra chansen" underhåller jag mig med bilder. Från nyår. Smärtgräns.


Du såg exakt lika påkommen ut som du var

Jag är en vampyr. Jag suger och spyr. Låt mig komma in. Jag vill bli din.Men din blick var mörk och märklig där du stod, på den trasiga mattan bredvid okända skor.
Jag fatta' allt och ingenting - där stod ju du som alltid skulle va' min.
Du såg exakt lika påkommen ut som du var. Men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar.
Hela världen är så underbar, bara man får ett svar.

Om vi ska bortse från videon:

mumms

Han är snygg.


Morgonvanor och fasoner

Idag hoppas jag på det där extra.

image19

Det omöjliga. Otippade. Oförstående.

Oh Horatio

Det är mysigt med vårsol. Punkt.


Fucked up beyond all recognition

Sovmorgon. Det är det som gör onsdagskvällarna så otroligt värda, tack vare all överflödig tid som får spenderas precis hur, vad eller när som. Jag snittar med en sömn på omkring nio timmar per natt, och jag börjar inte förrens 11.00 (?) imorgon. Hujedamig! Lyckan blommar ut. Glädjen slår sig till ro.

Och så var det där med ett låtval. Det där med låtval. 


 

A precious kiss from your luscious lips
Is more than any man can stand 
A glimpse undernieth your silver skirt
Is a miracle
The scent of your skin your ivory skin
Is the thing one would kill a man
In an instant to get close to

But i'll wait for the day you will see
You can't say no to me

One more day is a life span
And i would give anything
To be the one that tears of your wings


Utveckling

Det är oerhört fascinerande hur ett samtals innebörd, under en så pressad tid, helt plötsligt kan ändras. Från betyg, utveckling och kamratskap till inget mindre än byggnadkonst, fönsterpartier och bibliotek. Dra på trissor. Och gång på gång gör hjärtat kullerbyttor när pappa får chans att berätta om det han är allra bäst på. Snickerier. Prisa gud.

Rena rama cirkusen

Bollar i luften, där ut av mitt oengagemang. Som en sammanfattning av den senaste och kommande tiden: Onödigt svenskaprov. Välgörenhetskonsertsyra. Träning. Jobb. 18årsdag. Ciao!

Mjölk dödar

it starts in the afternoon
after we've downed a few
we argue for an hour
then soak for two
you ask me about the future
and what i think it'll bring
i freeze up and can't
think of a single thing

is this the life that you wanna live
i've given you all i possibly can give
i wonder why the hell you're still here with me
this isn't how i wanted things to be

you ramble on about the way
that i make you feel
and that nothing i do,
nothing i say is real
let's hope by tomorrow
all memories of this are gone
i guess all you needed
was someone to lean on
  


RSS 2.0