After Ski - Del II

Högstadiedisco för vuxna, det är vad det är. Diskodunk från deras tidiga vuxenliv, det är vad som spelas. Stora starka i  megaglas, det är vad som hävs. Det är sjukt underhållande att få se vuxna medelålderskvinnor och män med ölkagge bli redlösa. Utan hämningar blir de unga på nytt. Odödliga.

Men vad tillför After Skin' mig? Ingenting egentligen. Ögongodis. Inget specielt. Ögongodis. Inte mycket alls. Ögongodis! Det är så typiskt mig. Ögonkontakt. En sekund. Tre sekunder. Fem sekunder. Pang. Jag faller handlöst till golvet. Men eh, det var en handfull fina sekunder. Och han, som ni förstår, han var fin. Finfin. Finemang. Fina fisken.


After Ski

Skammligt, men Boten Anna har aldrig varit bättre. Förlåt, men jag har kärrat ner mig i Now You're Gone. Basshunter har gjort det igen. Men till skillnad från i sommras så svänger detta.

Och ikväll är det After Ski med Barbados. Jag tycker om dansband. När kärringmusiken går igån blir Hanna på bugg humör. Jag tycker om att bugga.


Pis(sig)t

Idag är det ingen bra dag. Ingenting går min väg. Skicklig som jag är har jag lyckats skära av mig halva tummen. Jag har svimmat, frusit och svimmat igen. Vädret är varken ris eller ros. Mer något i stil med stjälk. Trots de tolv timmarnas sömn som jag fått är jag helt urladdad.

Så istället för att ila ner för pister sitter jag här, med en dator, framför en brasa, i en stuga högt upp i norr. Det är gott. Ungefär lika gott som hemmagjord yoghurtglass. Eller jeansshorts. Eller Harry Potter.


Flygaren

Vi gjorde Fun Parken, Natta och jag. Till skillnad från hoppen i våra skogsslingor (som egentligen inte är att leka med) utgjordes backen av flertalet, för oss, gigantiska kullar. För att göra en lång historia kort, jag satsade, flög, och till min stora förvåning - landade galant. Hur-i-höjden kommer det sig? Hur lyckades jag?


Kyligt

Läxläsning.
För tillfället är jag såhär motiverad till skolarbete.
Noll koncentration.
 Jag tycker om att rita,
och jag plågar hellre mina block med knasiga teckningar.
Cos och sin är inte min grej.
Kreativitet. Det är A och O.
image15

Toppstuga

image14

Skeptisk, det brukar jag vara till allt som heter automatkaffe, men idag, idag har jag kommit till en vändpunkt. Maskincappucionon(arna) i toppstugan slank ner, en efter en (dock så slår inget Wayne's fabulöst goda latte. Och nej, latte är varken trendigt eller hippt. Det är bara helt sjuhundarnsimigsmarrigt - framför allt om man kryddar med ett par skopor kanel). O nu sitter jag här, gulaschen har lagt sig till rätta i kaggen, håret doftar allt utom instängd skidhjälm och jag, jag har det jävligt gött'. Dock så skulle det inte vara helt åt skogen med lite sällskap. Det jag försöker säga är att jag knappt kan vänta till vecka åtta. Jag kan inte vänta. 
 

Storm

Kinderna är färgade likt mitt illröda underställ. Det här med skidåkning, det är min grej. Top notch, så att säga.  

Lavinfara

Detta är varken nöjesresa eller solsemester - det är arméns träningsläger. Morgonpass vid 07.00. Backen mellan 09.00-12.00. Stretching. Lunch. Åter till pisterna - 12.30 - 16.00. Stretching. Kvällspass.

Se upp i backen

Destination: Vemdalen
Avgång: 05.45, Stockholm
Beräknad ankomst: 15.00
Framme: 12.00 (!)
Sovande restimmar: 3h

Väder: -3 grader, strålande sol
Snö: 1,3 m
TIll backen: 15 m
"Stugan": Över-röver förväntan! Storslaget.

G'day

För nu bär det av. Mina tre väskor har stuvats ner till en. Gulaschsoppan har puttrat färdigt. Takboxen sitter på plats, skidkläderna är tvättade och kanelbullarna packeterade. Bilen ilar iväg om ett par timmar, och för tillfället medger jag att jag inte är överdrivet peppad. Minst sex timmar ute i trafiken i en bil, fylld med människor som har sovit för lite och intagit kopiösa mängder koffein. En bil, vars passagerar är världsmästare på att nagga om stereovolym, kisspauser och tid. Fem "familjemedlemmar". En Golf. Baaah! Vemdalen, här kommer vi.

På tal om ingenting så vill ha ja en overall. Den där svarta overallen. Den där svarta, makalöst snajsiga, overallen.

Toppen, på toppen

Om jag hade haft mitt högstadiehår skulle jag kunna gå omrking med inbakad fläta, iklädd min vinröda hatt. Det hade varit vårigt och härligt. Men nej, nu sitter jag här med mina slitna toppar och korta frisyr, och den oförskämmt snygga kreationen, ja den gör sig inte rättvis påtoppen av min kaluffs.

Nu beger jag mig från dah hood mot kärnan. Det är fint. Det är vår.

Under bordet

Earl Grey - detta fenomen likt sandpapper i munnen. Nej, starten på dagen måste innefatta minst en gigantiskt kopp grönt vaniljthé. Men vad fan, de två senaste dagarna har jag på något märkligt vis lyckats smaksätta mitt hettande vatten med, inget mindre än, just precis Earl Grey. Rädda mig från denna förbannelse. Rädda mig. 
image12
 (I övrigt. Äckligt mycket vill-ha-begär!)

Hur i höjden

Nej, nu tror jag att jag ilar iväg. Vi får se vart denhär natten hamnar. Allt och ingenting kan inträffa enligt VRs horoskop. I like.


C'mon

Ofattbart. Hur i höjden kommer det sig att jag inte missbrukat den här låten på väldigt länge? Hur i höjden kommer det sig? Fan, bakläxa på den. Jag har nog snart lyssnat in "en månads upphåll", och det kommer inte bli svårt att lyssna in ett halvår till - jag har nämligen kommit fram till att det fullt möjligen skulle kunna vara, inget mindre än, en av världens bästa låtar?

I see, it's fine
You're somebody else's little girl now, and will never be mine
But give me a minute, let me get through to you, yeah
I will continue to call you repeatedly till you do

Summer nights you know what we do
We're just keeping it tight, simple as that
When it's dark outside, holding me down for delight
And we could do it all night long..
..Reconsider me baby, c'mon

Girl, you makin a terrible, stupid mistake
Hangin around with that guy ain't right
I'm for real, he's fake
I know that signal, that's a call on the other line
And your boyfriend would sure check that out but I'm not that kind

Summer nights you know what we do
We're just keeping it tight, simple as that
When it's dark outside, holding me down for delight
And we could do it all night long..
..Reconsider me baby, c'mon

Summer nights you know what we do
We're just keeping it tight, simple as that
When it's dark outside, holding me down for delight
And we could do it all night long..
..Reconsider me baby, c'mon

(och jag är fortfarande super glad. SUPER-DUPER-MEGA-HYPER-ULTRA glad!)

Smärta

Okej, man har ju knappt kunnat undgå festivalkriget mellan Hultsfredsarrangörerna, Luger och EMA Telstar? Den senaste tiden har det varit skapligt rabalder kring datum och blabla. En lätt överdrift kanske. Nå väl, jag ska göra denna historia kort. Eller historia? Vad är det jag sitter och säger (skriver)? Punkt!

Jag är i extas! Bortom denna värld racear jag omkring på rosa, fluffiga moln. Jag saknar näst intill ord, och det tror jag att de flesta, som känner fröken Wessman, snart kommer ha förståelse för. Jag menar. Det jag vill ha sagt är. Eller. Panik! Foo Fighters! 14 juli! Foo Fighters. Stockholm. För tillfället skiter jag i allt som heter fysik och koncentration, och om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte om det går skit på provet imorgon. Det här är fan stort. Så mycket större än Hultsfred någonsin kommer att kunna bli i år. Fast i och för sig - tänk på de är bokade där också? Tänk om det är så oerhört fiffigt att det blir dubbelt upp i sommar? Tänk om. Tänk om. Då är det en alldeles för lycklig Hanna. Då blir jag nog så lycklig att stämmbanden går sönder, och jag dränker mig själv i duschen. 

image11
(måste tilläggas att jag varken säger nej till Hives, Hellacopters, Mando Diao eller Sahara Hotnights). 


Plugghäst

Miniräknaren går på högvarv. 110% fokus på det som måste göras. Ekvationer, interferens och frekvenser. Jag tror inte att jag varit såhär smart på länge! Fysiken är - numera - en dans på taggfria rosor. Och därför förtjänar jag en alternativ tacos. Eller som mamma kalla det i telefonen - "Det där lät mer som pyttipanna?".

I övrigt så blir jag inte klok på detta längre! Raaw!


Why don't you come on over, Valerie

En hel dags framsteg. Nu lutar det mer åt bakslag.
Jag är uttråkad och vill göra något. Nu.

image10

Pappa envisades med en "frisk urvädring" i morse. Jag misstänker att vi numera snittar på 14 grader här i stugan
O vad gör man för att få fingrarna att inte känna sig som ett paket djupfrysta fiskpinnar , samt höja kroppstemperaturen ett par grader? Jo, men dansar omkring, precis som hon i reklamen - fröken svamp-i-underlivet. Exakt så, om man bortser från kliandet.  
Riddar Kato

Det finns dagar då man egentligen bara önskade att man var det enda barnet i familjen. Jo, jag vet, det låter hemsk, men jag kan ha sådana veckor. Och jag borde kanske inte uttrycka mig såhär om min egen syster, men under vissa omständigheter, vid bråkdelen av en sekund, kan jag få för mig att människan inte har något hjärta. Tiden stannar, och hon förvandlas till husets riddar Kato.

Snälla - någon? Rädda mig från hennes hjärnklo. Hjärtat av sten.

look for the green emergancy light
we are departing tonight
follow the sound of the sirens outside
grab what you can god knows we've tried

who are all these people running around
we'll break through the walls
we'll come crashing down
open the doors don't breathe the smoke
please do your best not to choke

this lucky escape of mine
works like a charm everytime everytime  

Varför

Hur kommer det sig att det ska ta sådan fruktansvärt lång tid att få över diskomusik till mobilen? Ett diskooffer - 77 ynka diskolåtar. Varför, varför, VARFÖR?! Det borde ske på ett enda 'hejhopptjollavipp'. Men icke kamrater. Istället sitter jag och väntar på speedad framgång med överföringen. Jag orkar inte göra något annat. Typiska I-landsproblem.

Hujedamig'

Jag och teknink, det är som filmjölk och kaviar. Det funkar inte. Framförallt gällande installationer. Jag antar att jag saknar enerig för att försöka avinstallera programmet. Allt står ju på finska.


Idiotgrejer

Spontana idiotgrejer borde inträffa oftare. Som att fiska upp någon på stan, ta första steget, springa näck i korridorerna på Katedral efter skoltid, eller, varför inte något så enkelt som att slänga sig in i Audi med fem goa grabbs'? Jag menar, är det inte det som ger vardagen ett stor plus i kanten? Mer sånt', det gillar vi. Skarpt. 

Mäkigt det här med fysiken. Det vill sig liksom inte, vilket möjligen skulle kunna bero på att jag har tappat motivationen någonstans? Men eh, det orkar vi inte bry oss om nu. Det är en dag imorgon. Och en dag efter det. Nu bli det skönmys med film. Tror jag.

Har i övrigt haft ett par sköna timmar med Cillan och Madde. Kaffe, kaffe, kaffe.


Cävä

Sju minuter kvar, Sju minuter kvar på den där lektionen som jag egentligen är menad till att ha. Förlåt, men jag kan inte. Ödjukaste faller jag på knä, låter mina svarta jeans färgas dammigt vita av de skitiga korridorsgolven. Förlåt, och återigen förlåt. Men tyvärr, det skulle aldrig ha funkat. Vi är inte menade för varandra. Kemi B.
 
I övrigt är jag nöjd över det jag preseterat under den senaste timmen. Jag har tagit mig i skjortkragen och skrivit ihop mitt CV. Och nu kan jag inte göra annat än att vänta. Lycka till Hanna. Lycka till.


Aftonglans

Snälla, rusta upp den här staden jag lever i. Ge mig lite spänning! Intriger och kärlek.

image10
 
(O ja, äntligen! Monki - The Stores - Linköping - Öppnar inom kort. Då är det bekräftat. Tack!) 

"Nej, det gör bara lite ont"

Till min fasa har jag glömt att berätta om drömmannen! Ni vet, han som faller pladask framför dina fötter? Han som öppnar varje dörr till dina sinne, som får dig att glömma allt om förnuft och kontroll. Han som respekterar dina fel och brister. Han som är beredd att aldrig ge upp. För ni förstår, i helgen såg vi The Notebook. Punkt. Fyra blödiga tjejer, och The Notebook. O vad finns det egentligen att säga. Vem faller inte för Noah? Vem kan undgå att tankarna på något underligt vis dras iväg till ett annat universum, där allt faktiskt blir verkligt? Det jag menar är, här på jorden finns han knappast? Nej, det måste vara den smörigast filmen som finns att få tag på i vidoebutiken, men fan, varför ska man gå och bli så satans berörd? "Noah - vill du gifta dig med mig? Oss?". Hanna och brudarna, vakna! Drömmar är för färskingar!

"The best love is the kind that awakens the soul and makes us reach for more, that plants a fire in our hearts and brings peace to our minds. And that's what you've given me. That's what I'd hoped to give you forever."


Do the D.A.N.C.E! I wanna dance with somebody.

Idag är en såndär bra dag. En dag då man vet att allt står rätt till. Som jag brukar formulera det. Tack! Det var precis vad jag gått och väntat på. 


Det är så lätt att vara efterklok.

Det är nu vi kan stoltsera med våra stammiskort på Wayne's. Jag förstår verkligen den där ursnygga baristan på andra sidan disken. Till och med jag skulle garva om ett fnittrigt tonårsgäng rusar in, i jakt på favoritplatserna, för andra gången inom loppet av två timmar. För jo, imorse så intog vi stället straxt efter tio slaget. Vid halv tolv kilade vi till historian (som jag i övrigt har tappat sjukt mycket intresse för nu), och efter det, straxt efter ett satt vi där igen. Och då, då kom det där leendet - "Har ni ingen skola idag eller?".

Allt som allt: 6 intensiva timmar med thé, morötter, latte och juice (BUSTED! - Godmorgon eller Tropicana?). För jo, vi snackar endast idag.

Det är tärt - mina vänner - hur man plötsligt kan känna en sån' intensiv längtan av en gnutta värme. En bröstkorg mot ryggen, det är trygghet. Ett utlovat löfte, det är säkerhet. Ett menande leende, det är uppskattning. Nej fy, har du gått och blivit blödig Hanna? Qué? Jag? Pyttsan heller! Det har jag alltid varit. Din jävel, du är desperat? Nej, inte det heller. Jag skulle mer formulera det som "i behov". Ett vidrigt ord egentligen, då jag egentligen bara söker en myskamrat. 

På tal om myskamrat! På lördag blir det sushi, film och krök - och vet ni vad? Mysigare än så blir det inte.
 
Hanna

Du kan hänga på låset och vara till hands,
det är ingen som ser dig då
Det vackraste väntar och gör ståtlig entré från ingenstans
Och du skulle va trogen och mer i balans om det fanns nånstans att gå
Hon försvinner i mörkret just när du har förstått
Att det där var din bästa chans
Och du längtar aldrig hem
Det är ingen där ändå
Och när stjärnorna faller ser du chanserna komma och gå

Ja, det är som det är
Det är svårt att bli nöjd när man väntar mirakel

  

Got love to kill! F-U-B-A-R. Lå(åå)ngt inlägg.

Alla dessa problem. All denna misär. Alla lustar och allt nederlag. All kärlek. All jävla kärlek.

"Alla barnen i klass NV2(½)B har sovmorgnon på torsdag utom Hanna och gänget - för de kör skönaste missbruka-koffein-,-planera-krök-och-fråga-Hanna-som-egentligen-inte-har-en-aning-hänget". Jag ska inte
missbruka min makt i detta tillfälle. Hejvillt' skulle jag kunna gå igång på tangentbordet, sladda över orden och vräka ner alla våra djupaste hemligheter. Funderingar. Våra spekulationer och antaganden. Men nej, det är jag för mesig för. Förresten, du skulle nog äcklas av att läsa det. Och för mig, ja, det hela skulle i det stora hela bli oerhört pinsamt.

Det är någon som verkar vara väldigt angelägen om att få byta ett par ord med mig. Jag vet, eniro är verkligen grejer när man vill ta reda på vem det mystiska nummret på nummerpresentatören tillhör. Men inte i mitt fal. Själv harjag ingen lust att svara, vilket kanske beror på min förmåga att aldrig ha mobilen tillgänglig (den, tillsammans med nycklarna är det första som slängs på sängen när man kommer hem). Snubben, som det i dethär fallet är (om man ska lita på nummerupplysningen), ringde mig igår och för några timmar sen. Självklart vågar jag allt utom ringa upp! Man vet ju aldrig vart man kommer. Till det stora hela i sig - jag känner igen nummret så äckligt mycket, men jag begriper inte hur det kan kopplas samman med namnet jag har fått. Snälla, om du på något vis känner dig träffad, höra av dig. Men för guds skull - inte via telefon!

 
image6

Nej. Sluta snygga er. Ge mig lite Juliette. Men snälla. Det här är grymt. Smärtsamt. Och the Licks. Sluta snygga er då. För fan. Vi ska nog kirra detta.

Hanna

Woman
Skip in and walk like you own the place, baby
Move on
You gotta get your groove on
And take it all

Didn't you want to change the world
Like a child in flight
But then you turn and walk away
Say goodbye to another day

Hey hey ho ho...

Strong man
You're trying to raise your fists with nothing to fight
Slow down
Ain't no enemy but yourself lover

Didn't you want to change the world
Like a child in flight
But then you turn and walk away
Say goodbye to another day

Hey hey ho ho...

What's it gonna be
What's it gonna be, do you want me
What's it gonna be
What's it gonna be, do you want me
Is that even a question in your mind

So don't fuck me discontent
Like your love is spent
When I'm lying alone
Baby, where's your home
You're looking for me
It's all for free
I've got love to kill for my man of steel
Burning cold
Telling me no
You're burning cold
I can't let you go
No I can't let you go

Hey hey ho ho...

What's it gonna be
What's it gonna be, do you want me
What's it gonna be
What's it gonna be, do you want me
What's it gonna be, baby
What's it gonna be, do you want me
What's it gonna be
What's it gonna be, do you want me
Is that even a question in your mind
Is that even a question in your mind

"Nej, jag vill inte ha något seriöst" - (Hanna, du vill ha något seriöst).

Projekt "sno-en-twistad-sked-för-varje-cafébesök-under-2008" har inletts. Ja, jag tror inte jag behöver förklara själva grejen. Men, kära kvinnor, ärade män, för er som finner mitt skirvande oerhört invecklat och svårt tolkat - Under 2008 ska jag stjäla, sno, låna, kalla det vad ni vill, ett stycke sked från varje fikabesök. Yes, kalla mig kriminell. Idag har det blivit två.

En utlandssemester verkar snart vara inplanerad för sommaren. Jag menar, allt vi planerar blir ju verkligen av (?). I vilket fall som helst. Denna gång ser det ljust (soligt) ut. Två veckor i Portugal i början av sommaren. Dagen efter skolavslutningen. Snälla, vi partar' hela natten, dansar sönder våra sommarsandaler och skiter i att sova under avslutningen? Snälla? Låt mig få vara ett äckta diskooffer. Nattens jävla DISKOOFFER. (Ett dilemma dock. Qué pasa med Hultsfred? Jag skulle kunna åka fram och tillbaka till Portugal, två gånger, för samma slant som 3-dagarsbiljetten. Portugal? Hultsfred? Portugal? Hultsfred? Varma, långa brafotanätter eller en halvljummen afton bland öl (och mer öl), skit och ett hav av stinkande, skrällande och skålande festivalmänniskor? Fan, inte ens jag kan motstå Peter Doherty. Inte då - då han blir snyggare och snyggare. Sexigare och sexigare. Fast.. så var det ju Portugal. Jävlar)

Vill se fram emot en sjukt pimpad helg också. Mys (?), Årsboksmöte (?), krök (?) och mycket strapatser (?). Sjä(ää)lvfallet kommer allt att äga rum. Det har vi ju planerat, eller hur?


Jag är dödlig. Du är alv?

image5
(dra en smärtgräns va'fan. Det var en mys sommar)


Jo ni förstår, dagarna bara löper förbi. Imorgon är det söndag. På måndag börjar skolan. Fan. Fan. Och, kära ni, åter igen fan. Egentligen borde jag se fram emot skolmat, råplugg, trappor och annat skoj, men nej. Nix. Nope. No. Men (men ÄR bra) - jag har kommit fram till att jag endast, och endast behöver tillbringa tre veckor innan semestern står för dörrn' ytterligare en gång till. Och när vecka fem är avklarad kan jag nog stå ut med två till. Hujedamig'. Vemdalen och Leogang. Det blir grejer det. Det blir grejer.

Skål. Vi syns under bordet!

Dra en smärtgräns va' fan. Det här är ju rena rama fiaskot! Min mobil lever sitt eget liv - eller rättare sagt - har gått vidare i ett annat liv. Först trode jag bara att grabben spelade. "Vännen, kan jag hjälpa dig med något? Behöver du laddas?". Nehe,inte det. Fanskapet har gått och dött! En död telefon = En död Hanna (som det ser ut nu i alla fall). Gaah! Minst sagt. Suck, dra en jävla smärtgräns..

Men något positivt kom självklart ur det hela. Mat. Tröstätning. Spontant ihop-kokande: Turkisk yoghurt och ett stycke banan. Jordgubbar och hallon. Vips. In i frysen. Sleva i dig. Ät kvinna. ÄÄÄÄT! Handen på hjärtat. Detta var tamig' sjutton inte illa. Eller som Mast skulle ha sagt: Det var den godaste lasange jag ätit.


God fortsättning.

Nyår. Such a lyckad afton! Efter en del krux så inleddes aftonen hemma hos Filip Sköld (ni vet, grabben, also known as en av mina bästaste?). Under dagens gång hade han, jag, samt allas våran Doffe pysslat med mat och dukning. Spontana förrätter (ihop slängda cirka en halvtimme innan kalaset började. "Fan, vi satsar. Lite bröd, ost, någon oliv eller så? Kanske en gnutta korv och en bit soltorkad tomat?"). Bruudsen anländer och festen kan dra igång. Trerätters (orgasm. VARNING. Matorgasm!), gott att dricka (Caribbean Kick - hur låter inte det? Ljuvligt tjejer. Ljuvligt!), trevligt sällskap (till och med vuxenbesök) och andra fräscha grejer.

Efter, plus/minus, fyra timmars förfest (ja, jag får nog kalla det så) pallrade vi oss vidare, på cykel, i kylan, mot staden. Till Johan. En minst sagt sprakande afton. Bubble. Raketer. Smällare (inomhus?!). SNÖ! Oh ja, mycket, mycket, MYCKET mer! Danke, tack och wow!

De inledande dagarna på 08 har varit typiskt sega. Jag har fullkommligt nördat (och nu snackar vi 5-6 timmar i sträck. Dagligen) Tomb Raider. Jag fattar inte vad det är med mig och det starka bandet. Inte nog med att det är det första spelet (nu snackar vi grov grafik, första PS-konsolen och kroppsformer á la Madonna under 80-talet), jag har ju aldrig klarat det (som någon, host, påpekade exxtremt tydligt igår). Nåja, en gång för alla så ska jag väl antagligen klara det. Därutav allt spelande. All denna hysteri. Alla dödsskrik som får grannarna att vakna. Snälla, dra en smärtgräns för fan!

Hanna


RSS 2.0