It starts in the afternoon

Varför vill inte min mail sammarbeta? Frustration. Kom igen. Kom igen. Kom igen. Irritation.


No place like home

Det är så sant som det är sagt. Borta bra. Hemma bäst.

Jag stegade precis upp ur badkaret. Efter att ha delat på - observera - en dusch med långduschare till sex svettiga brudar och sex stycken grabbs' under sju dagar, kändes det inte mer än rätt att ta ett riktigt långbad. Behövligt. Så att säga. Mina sommarfräknar har kikat fram längst med kinderna, kroppen jämförs med knödel och det känns inte mer än rätt att vara tillbaka i staden. Österrikeveckan har minst sagt satt sina spår. Fysiskt, så väl som psykiskt.
Kvinnor. Män. Mitt lov har varit allt utom dötrist och långtråkigt. Tidiga mornar, skidåkning och mysiga sänghäng. Snö, sol och slask. Buljongsoppa, apfelstrudel och öl. Vurpor, humörsvägningar och blåtiror. Min vecka har varit händelserik. Rätt och slätt - fabulous. Austria - SKÅL! 

Osterrike

Packat o' Klart! Som det ser ut nu så är läget under kontroll. Jag har lyckats ta med mig alldeles för mycket saker (trots det att jag kört 3 - 1 metoden. Välj tre. Ta bort två), hunnit sno ihop matsäcken och nu är det dags att pusta ut. Rätt omgående ska jag hoppa till kojs, det är bara ett fåtal saker som måste ställas till rätta innan sömnen har tillåtelse att göra verkan på mig.

Klockan 09.00 imorgon avgår bussarna mot Leogang. Precis som tidigare så är jag förvånad över att det faktiskt blir av. Vi är rätt bra på att skräddarsy planeringar. Dock så tycks de alltid spricka i sömmarna. Men inte den här gången. Nej tvärtom. Inom två dygn kommer vi sitta och glassa i solen. Solskyddsfaktor i ansiktet, snötäckta landskap och slalomskidorna under fötterna. Tyskarna och tjejerna. Tjejerna och Hanna. Godnatt, och på återseende!

Love

Alla hjärtans dag, eller som det brukar sluta - alla stjärtans dag. För att vidareutveckla detta uttryck: Se men inte röra.

Nu går jag till sängs med Harry. Det är det närmaste förståelse och värme som jag kommer idag. Men deppar jag för det? Nej. Timmarna som väntar - det - det är kvalitetstid må jag säga!

(För er som finner intresset i att få lite dödtid att passera: Österrike närmar sig. Mer exakt så är det inte mindre än två dagar tills kamraterna och jag kommer sitta på en buss ner till Leogang. Efter att ha svänt runt bland mössor, skidartiklar och dylikt inskaffades en skidjacka. Det var verkligen på tiden. Således känner jag mig fullt utrustad mot snö och minusgrader. Packningen har jag inte direkt börjat tänka på. Jag är en sista-minuten-planerare.)

Expectations

Bomskott. Misslyckande. Bakstöt. Försummelse. Fel. Tabbe. Groda. Misstag. Blunder. Fadäs.
I said "Shoot me if you really hate me", and then he shot me in the head.


Söndagsöppet

ICA's reklamblad äro söndagsunderhållning. Om Napoleon kunde kröna sig självfer till kejsare, då må väl jag kunna kröna mig till reklambladsdrottning?


What is love?

Vad är kärlek?

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,

När du fnissar som en liten flicka,

När man känner nåt man 'can't deny',

When the eagles fly over mountain high,

När all oro är som bortblåst och försvunnen,

När Simba återvänder i Lejonkungen,

När man bara drar replik för o slippa krångla;

'Min pappa är rik - Vill du hångla?'

Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,

Då ser man galen ut,

De har egentligen inte hit o höra,

Det är bara en grej man kan göra.

När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,

Och vi satt på en parkbänk,

Jag var kär, hon drack rom.

När Elin sa att jag var den vackraste som finns,

Såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.

Våga styr som en kapten,

Våga fall som ett löv,

Våga chansa och se hur de går,

Vad är fegt, vad är mod, what is love?

Baby don't hurt me, don't hurt me, nomore.

Från en afton som doftar lite YMCA,

Tack göteborg, ni är kärlek för mig!


Melodifest-i-val

Jag ska inte sticka under stolen med att jag är ett troget melodifestivalsfreak. Glitter och glamour. Musik och gemenskap. Det är så jag genom mina år har följt denna tillställning. Men QUÉ? Vart fan ska det här sluta (med betoning på FAN)?! Idag har vi inte bara fått smaka, utan tilldelats hela jävla tårtan av melodifestivalen. Fem lager, varvat med tårt- och marängbottnar. Sockersöt grädde. Mer grädde. GRÄDDE! En halv burk jordgubbssylt. Två klasar med mosade bananer. Marsánsås. Karameller, sockervadd och allt som heter sötsaker. Dränk denna sockerbomb i silverkulor och bryd toppen med bokstäver i glasyr. Låt mig bokstavera: F.L.O.P.P! Årets hittills första. Och största.

Hur som helst. I år kommer jag inte kunna slita mig från TV'n om fredaskvällarna. Jag kommer inte sitta bänkad för att invänta tonartshöjningar, och inte heller för att betygsätta folks val av kläder. Nej, mina ögon kommer vara fast sästa på Björn Gustafsson. Maah! Grabben, jag smälter!

image16
 

TGTBT

Det är FF. Fiskfrossa. Pappa och jag har konstaterat att vi kan leva på dillgaisare. Makrill i tomatsås. Varmrökt lax. Det är FF. Fiskfrossa hos Wessmans.


Call me a.s.a.p.

Överväldigande lycka. Nu slipper jag telefonsamtal mellan 08.00 och 21.30, beslutsångest, tider att passa och som vi så fint kallar det. Mutor. Som kapten för skeppet på svart, stormig, saltvatten har jag och mina matroser siktat land där himmel möter hav. Hav möter himmel. Min studentmössa är i säkra händer. Och kära du, avgångselev på Katedralskolan, år två-noll-noll-nio - det är också din.
 
I övrigt känner jag mig låg. Fröken låg. Jag hatar ensama fredagskvällar. Man får för mycket tid till övers. Tid som man lägger på musik. Äcklig musik (för jo, sån' existerar). Den onda cirkeln är igång, och ja, det gör inte det hela mycket bättre.


Rånad

Ta 1, betala för 2. En halv kopp cappucino är inte värt 27 spänn. Världen ska inte fungera så. Min plånbok fick helt utan förvarning panikångest, och magen min, ja den blev bara till hälften fylld med lycka.

Can't stand me now

Onödigt 1: Jag promenarar till skolan. Det tar mig exakt fem Can't stand me now. 3:23 x 5.
Onödigt 2: Jag har köpt mig en identitet. Ett såkallat pass.
Onödigt 3: Alla-Hjärtans-Dag-Ångest.
Onödigt 4: Strumporna är ut-och-in.
Onödigt 5: Rupert Grint är charmerande. Ungefär i stil med Aladdin.


Rehab.

Rehabelitering. Missbruket har tagit över hela mig. Psykist. Fysiskt. Snälla jag behöver hjälp! Tetris är fan inte bra. Varken för mig. Eller någon annan.

Jag ska aldrig mer sätta min bak i ett bilsäte. Det är inget underhållande att åka bil. Det ger mig ingenting, om möjligen inte dåligt samvete. Fy för att vara miljöbov. Tåg är inte heller någon höjdare - inte efter sju timmar i en golf. Inte efter en veckas skidåkning. Blä! Bilallergi, finns det? Det är nog det jag har utvecklat.

Sömnbrist är inte bra, men varför är det ingen som informerar om översömn? Jag lider. Jag har sovit för mycket.

(O vem fan är det som ringer och stör mitt i skönhetssömnen? 03.44. Dolt nummer. Fegt. Fega jävlar)


Missbruk

Isvatten. Det har blivit min nya last. Precis som svartpeppar och ost. Tio glas om dagen håller doktorn borta från magen. För ni förstår, om jag bara får i mig nio, ja då slutar det nog med yrsel. Magkrämpor. Böldpest. Fågelinfluensa. Rabies. Hypokondri.

Och Cecilia, min vän. Nästa vecka kirrar vi friskiskort. Det har jag bestämmt.


Grey

"Om jag kommer upp för backen? Jag kommer knappt ner".
Det blåser 5 m/s för mycket. Backarna har under natten klätt på sig vinterkapporna. Tjocka och vita. För tjocka. Detta är oacceptabelt. Jag vill - men kan inte - slänga mig utför.

"Om jag kommer upp för backen? Jag kommer knappt ner".


RSS 2.0